Skip to content Skip to footer

Anvelope Nokian Weatherproof All-Weather

Lansare Nokian Weatherproof All-Weather

Sigure in timpul iernii si precise in timpul verii este imagine pe care Nokian o contureaza prin noua sa gama de anvelope Nokian Weatherproof All-Weather. Conceptul de succes Nokian All-Weather al producatorului nordic este acum extins pe piata europeana. Noua gama de anvelope de inalta performanta va pune capat schimbarii ciclice a gumelor care da batai de cap soferilor in fiecare primavara si toamna, combinand siguranta rularii pe timp de iarna cu stabilitatea de conducere precisa si manevrarea ferma pe timp de vara.

Ideea de baza a conceptului este aceea de a oferi o solutie functionala pentru soferii care au nevoie de o optiune sigura pentru zapada, zloata sau noroi, dar care doresc, de asemenea, sa conduca in mod eficient si fara efort pe timp de vara. Versatilul Nokian Weatherproof este o anvelopa de iarna cu caracteristici excelente de aderenta, dar in acelasi timp, este, de asemenea, o anvelopa de vara care ruleaza cu precizie la temperaturi ridicate.

Conform Olli Seppala, Manager pentru Dezvoltare Produse Nokian Tyres, gama Nokian Weatherproof este mult mai sigura si mai versatila decat anvelopele tipice all seasons. Expertiza Nokian Tyres referitoare la compusii de cauciuc si structura anvelopei poate fi vazuta si simtita in noua familie de produse. Cea mai mare provocare in ceea ce priveste dezvoltarea de material a reprezentat-o variatiile extreme de temperatura iarna-vara, de la zeci de grade sub zero si pana la valurile de caldura dogoritoare. Compusul benzii de rulare al anvelopei Nokian Weatherproof este adaptat pentru conditii variate, functionand excelent de-a lungul unei game largi de temperaturi si poate rezista la uzura dura, chiar si in vreme de vara fierbinte. Aderenta de iarna este excelenta la temperaturi apropiate de zero si usor sub ele. Compusul de cauciuc inglobeaza oxizi de siliciu de noua generatie, permitand o buna aderenta pe carosabil umed si rezistenta redusa la rulare ceea ce scade consumul de combustibil.

Sectiune centrala Nokian Weatherproof All-Weather

In stransa corelatie cu materialul folosit , fiecare milimetru al profilului directional agresiv al benzii de rulare al modelului Weatherproof are un rol specific. Sectiune centrala este reprezentata de blocuri masive ce formeaza V-uri cu laturi inegale, dispuse intercalat, cu colturi si muchii ascutite. Geometria acestei zone a fost optimizata pentru a asigura o tractiune eficienta cu aderenta ferma la carosabil cu zapada sau ud. Cresterea preciziei si stabilitatii, mai ales pe drumurile uscate, a fost realizata prin rigidizarea zonei umerilor cu blocuri masive de umar. Atat blocurile centrale cat si blocurile de umar prezinta pe suprafata lor striuri care genereaza un anumit grad de flexibilizare a lor, ceea ce duce la cresterea tractiunii in ansamblu. Canelurile adanci si de latime variabila, pleaca din centru transversal oblic si se termina cu o deschidere mai larga in zona umarului, fiind intersectate de caneluri longitudinale, alternante, care delimiteaza zona centrala de zona de umar si formeaza un sistem eficient de drenare. Acest aspect impinge efectiv zloata sau apa departe de zona de contact dintre anvelopa si drum, prevenind in mod eficient alunecarea pe zloata sau apa.

WSI Nokian Weatherproof All-Weather

Canelurile au suprafata lustruita pentru a inlesni indepartarea zapezii si a zloatei. Pe suprafata benzii de rulare este dispus indicatorul de conducere de siguranta (DSI) patentat de Nokian Tyres. Numerele de pe suprafata centrala a anvelopei indica cat de mult din adancimea canelurii principale ramane pe banda de rulare. Simbolul fulg de nea a indicatorului de siguranta de iarna (WSI) ramane vizibil la o adancime a canalului de patru milimetri. Odata ce simbolul Snowflake este uzat, conducatorul auto trebuie sa achizitioneze anvelope noi de iarna pentru a beneficia de siguranta in timpul rularii. Dezvoltarea anvelopei Nokian Weatherproof a necesitat mii de ore de testare pe pistele de la Ivalo, la nord de Cercul Arctic, in timp ce excelentele caracteristici de vara au primit forma finala dupa ce Nokian Weatherproof a suferit un program strict de testare pe traseele de mare viteza din Germania si Spania.

Selectia cuprinzatoare a dimensiunilor pentru autoturisme variaza complet de la 13 pana la 18 inch. Domeniul personalizat pentru SUV-uri grele acopera dimensiunile 16 la 18 inch. Indicii de viteza pentru aceasta gama de cauciucuri sunt T, H si V. O parte semnificativa a dimensiunilor este marcata XL pentru cea mai mare posibila capacitate de incarcare. Pentru vehicule grele si utilitare gama acopera dimensiunile de la 14 la 16 inch (indicele de viteza N, R si T). Dimensiunile selectate pentru noul Nokian Weatherproof C au diferite modele de profile pentru vehicule mai mari si sarcini mai usoare. Familia de produse Nokian Weatherproof ofera performante durabile pentru drumurile si strazile din Europa Centrala si asigura deopotriva dimensiuni pentru autoturisme moderne de pasageri, SUV-uri si camionete. Toate dimensiunile de anvelope au simbolul Snowflake (3PMSF), ceea ce indica faptul ca pneurile au fost aprobate oficial pentru utilizarea de iarna.

Sursa: nokiantyres.com

Lasa un comentariu

0/5