Skip to content Skip to footer

Nexen Tire lanseaza NEXEN WINGUARD Sport 2

Anvelope iarna NEXEN WINGUARD Sport 2

Noile anvelope de iarna UHP NEXEN WINGUARD Sport 2 au fost prezentate de catre producatorul Nexen Tire in cadrul expozitiei Autopromotec, Bologna pe data de 25 mai. Producatorul sud-coreean a afirmat ca performantele sale in toate domeniile principale – umed, uscat si zapada – sunt superioare celor ale anvelopei pe care urmeaza sa o inlocuiasca, NEXEN WINGUARD Sport. Ralf Flachbarth, seful de dezvoltare al produselor Nexen Tire Europe, a descris geneza si caracteristicile noului model astfel: “Avand in vedere ca obiectivul a fost de a oferi performante excelente si echilibrate in orice conditii, zapada, umed si uscat, pentru dezvoltarea acestui produs, ne-am concentrat pe trei puncte-cheie: modelul directional in forma de V, optimizarea si cresterea numarului de blocuri 3D cu lungime variabila si lamelare”. Ca in cazul tuturor anvelopelor moderne de iarna, performanta in conditii de iarna este asigurata de o combinatie intre amestecul de cauciuc utilizat si desenul benzii de rulare vulcanizat in matrite. Flachbarth remarca faptul ca o anvelopa are nevoie de un compus care ramane flexibil la temperaturi scazute, pentru a asigura o performanta ridicata in timpul iernii. “Am realizat acest lucru folosind un nou amestec de polimeri si un nou proces de vulcanizare. Am folosit siliciu nano cu molecule mai mici, iar aceasta este distribuit mai eficient in intregul compus”, a explicat Ralf Flachbart.

Anvelope iarna NEXEN WINGUARD Sport 2
Anvelope iarna NEXEN WINGUARD Sport 2

Configuratia modelului NEXEN WINGUARD Sport 2 directional in forma de V a fost decisa datorita capacitatii sale de a evacua apa din pata de contact, oferind astfel performante excelente in reducerea acvaplanarii, precum si stabilitate pe soselele in conditii de iarna. Pentru a optimiza zona petei de contact pentru o performanta imbunatatita in conditii uscate, umede si zapada, numarul blocurilor de rulare a fost marit, de la 58 cate avea modelul Wingard Sport la 68, cu 17 % mai mult, pentru noul NEXEN WINGUARD Sport 2. “Aceasta inseamna mai multe muchii ascutite pentru a imbunatati performanta totala pe zapada”, spune Flachbarth. Blocurile benzii de rulare sunt acoperite cu striuri in forma de zig-zag. Tractiunea in conditii de umezeala este facilitata de blocurile de umar ale anvelopei, care au striuri suplimentare. “Acestea genereaza o forta laterala mai mare si astfel ofera o margine ascutita suplimentara in jurul circumferintei anvelopei.” Performanta uscata este imbunatatita de striutile in zig-zag interconectate. „Am facut teste de performanta pentru a compara noul nostru produs cu cei mai buni concurenti si, la fiecare categorie, am obtinut rezultate mai bune sau egale cu cele ale produselor concurentilor nostri“, a subliniat Flachbarth.

Noile anvelope NEXEN WINGUARD Sport 2 sunt disponibile in 25 de dimensiuni pentru cumparare inainte de iarna 2017/18, urmand ca Nexen Tire sa dezvolte inca 12 dimensiuni pe care le va lansa anul viitor.

Sursa : tyrepress.com, pneusnews.it, roadstone.com.ua

Lasa un comentariu

0/5