Skip to content Skip to footer

MICHELIN Pilot Sport 4 – un jucator generator de standarde

Noul MICHELIN Pilot Sport 4
Noul MICHELIN Pilot Sport 4
Noul MICHELIN Pilot Sport 4

La mijlocul lunii septembrie 2015, in cadrul celui mai mare salon auto din lume, Frankfurt Motor Show, producatorul Michelin a prezentat noua sa anvelopa de vara Michelin Pilot Sport 4 – un model anticipat de mult si dezvoltat pentru categoria sport. Istoria Michelin in cadrul segmentul automobilelor sport a inceput cu originalul Pilot Sport in anul 2001, devenind ulterior o emblema in una dintre cele mai puternice si performante competitii automobilistice din lume (Raliul de 24 de ore de la Le Mans), cat si o alegere naturala pentru toti cei care iubesc sofatul. Concurenta pe acest segment pentru 2016 a fost deschisa odata cu lansarea la inceputul lunii septembrie 2015 a anvelopelor Continental SportContact 6 si ulterior, cu anuntului lansarii cauciucurilor Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3.

Gama Pilot Sport a castigat o reputatie solida, in special pentru versiunea sa cea mai versatila Pilot Sport PS3, dar si prin modelul Pilot Super Sport, adevaratul continuator al anvelopelor Pilot Sport PS2 pe segmentul anvelopelor sport. Pentru a asigura continuitatea, modelul Pilot Sport 4 merge chiar mai departe decat predecesoarele sale, oferind un progres semnificativ, bazat pe experienta Michelin in cursele si raliurile din Formula E sau FIA World Rally Championship, dar si a dezvoltarii si omologarii de anvelope ca echipament de prim montaj (originale) impreuna cu cei mai exigenti producatori auto (BMW, Mercedes, Audi, Porsche).

Lansare Michelin Pilot Sport 4
Lansare Michelin Pilot Sport 4

“La fel ca majoritatea automobilistilor, va puteti bucura de placerea de a conduce, iar aceasta placere nu ar trebui sa fie in detrimentul oricarui alt aspect al performantei, fie ca este vorba de siguranta sau longevitate! Noul model de vara MICHELIN Pilot Sport 4, care va fi comercializat incepand cu luna ianuarie 2016 in Europa, se va constitui intr-un jucator generator de standarde, atunci cand vine vorba de cauciucuri de inalta performanta pentru autoturisme sport si sedan“, a declarat Thierry Chiche, Vicepresedinte Executiv Michelin. Nu este greu de inteles de ce Pilot Sport a oferit intotdeauna soferilor posibilitatea de a profita la maximum de performanta masinii lor si aceasta a patra generatie a versiunii duce filozofia la un nivel superior. Cauciucurile Michelin Pilot Sport 4 sunt anvelope de vara gama UHP orientate spre performanta, dar care pastreaza un grad ridicat de confort, o durata de viata ridicata a benzii de rulare si performante foarte bune pe carosabil umed, asigurand soferilor siguranta si placerea de a conduce.

michelin-ps4-spec-sheet3

Anvelopele se adapteaza in mod constant la drum, datorita stapaniri inteligente a interactiunilor dinamice dintre arhitectura, profil si materialele benzii de rulare, care au ca rezultat managementul optim al suprafetei de contact. Inovatia de performanta pentru MICHELIN Pilot Sport 4 consta intr-o conducere de precizie, extrem de sensibila, asigurata prin noua tehnologie Dynamic Response. Controlul optim al directiei se obtine printr-o centura de ranforsare cu aramid hibrid si nailon. Avand o densitate mare, extrem de rezistenta la tensiune, deosebit de usoara si de cinci ori mai durabila decat otelul, aceasta centura asigura controlul perfect al fortelor centrifuge la viteze mari, pata de contact a pneului ramanand constanta. Inovatia referitor la siguranta si franarea pe suprafete umede este realizata printr-un nou compus al benzii de rulare, incluzand dioxid de siliciu fin si elastomeri functionali, care imbunatateste distributia dioxidului de siliciu in amestecul de cauciuc si consolideaza actiunea acestuia. Acest nou amestec imbunatateste, de asemenea, longevitatea si eficienta energetica a anvelopei.

Desen banda rulare Pilot Sport 4
Desen banda rulare Pilot Sport 4

Desenul benzii de rulare este regandit fata de Pilot Sport PS3 si Pilot Super Sport, acesta fiind constituit din 4 caneluri longitudinale adanci si cu latimi diferite care delimiteaza cele trei nervuri centrale continue. Pe canturile nervurilor sunt aplicate crestaturi oblice, dispuse alternativ, care pleaca din partea centrala a nervurii si se opresc la baza acestora si impreuna cu blocurile de umar masive, despartite de caneluri adanci, oblic transversale si cu forma discoidala formeaza un sistem care realizeaza o evacuare eficienta a apei la contactul cu carosabilul umed. Gama de anvelope Michelin Pilot Sport 4 este disponibila in 17 dimensiuni, cu latimi intre 205 – 275 mm,  seriile 35 la 45, cu diametre de jante  de 17 la 19 inch, indici de greutate 88 la 100  si indici de viteza Y si W. Producatorul doreste sa completeze si cu dimensiunea 255/35 R19 96 Y XL in martie 2016, cat si cu dimensiunea 255/40 R18 99 Y XL la mijlocul anului 2016.

Sursa: topgear.com; michelin.co.uk, michelin.ro, largus.fr; tyresearch.telegraph.co.uk; tyrereviews.co.uk.

Lasa un comentariu

0/5