Skip to content Skip to footer

Alternativele anvelopelor de iarna in sezonul rece

anvelope_iarna

anvelope_iarna

Odata ce temperaturile incep sa scada, multi soferi se gandesc deja la situatiile dificile pe care le pot intampina pe zapada sau pe gheata. Zapada poate provoca mari probleme – se poata intampla nu numai sa blocheze drumurile, dar poti ramane chiar si inzapezit! In conditii dificile de iarna, echiparea autovehicului cu anvelope de iarna reprezinta cea mai buna solutie. Cauciucurile sunt perfecte pe zapada si gheata, oferind de asemenea nivelul optim de aderenta pe drumuri inghetate si umede.

Exista totusi si alte alternativele necostisitoare si accesibile? Lanturile pentru cauciucuri reprezinta o metoda traditionala, dar eficienta. De asemenea, in ultimii ani husele pentru anvelope au inceput sa castige in popularitate. Exista chiar si un spray special produs pentru a creste aderenta cauciucurilor pe zapada. Intrebarea este daca aceste solutii alternative chiar functioneaza. Hotarati sa gaseasca un raspuns corect, echipa revistei Auto Express s-a deplasat tocmai pana in friguroasa Suedie pentru a teste aceste produse alternative.

 Cum s-a desfasurat testul?

Avand in vedere ca aceste produse sunt comercializate ca alternative necostisitoare la anvelopele de iarna, cei de la Auto Express le-au supus aceluiasi test de tractiune prin care trebuie sa treaca si cauciucurile de iarna – accelerare rapida din mers incet in viteza a doua necesara pentru a masura forta G generata.

Auto Express a realizat doua dintre aceste teste astfel: unul pe circa 4 cm de zapada afanata peste un strat compactat si altul pe zapada compacta unde exista mai mult aderenta. S-au efectuat mai multe repetari, calculandu-se o media generala. Pentru a putea realiza o comparatie corecta intre aceste produse, Auto Express a realizat aceleasi teste atat cu anvelope de iarna, cat si cu anvelope de vara. Cel mai bun model de iarna a fost notat cu un scor de 100%, alternativele fiind evaluate in raport cu acest scor.

 Verdict

Anvelopele de iarna reprezinta in continuare cea mai buna solutie pe drumurile inzapezite si acoperite cu polei. Totusi daca iti doresti o alternativa mai putin costisitoare, opteaza pentru huse de anvelope, care ofera intr-adevar o buna aderenta. Lanturile sunt mai rezistente in timp, dar sunt mai greu de utilizat si nu ofera un grad atat de ridicat de aderenta, in timp ce spray-ul este ideal pentru situatiile de urgenta. Fara indoiala ca toate cele trei produse alternative reprezinta in conditii de iarna, o solutie in cazul in care aveti masina inca echipata cu anvelope de vara!

Sursa: Autoexpress

Lasa un comentariu

0/5