Skip to content Skip to footer

Anvelope de iarna false – nu va lasati pacaliti!

abtibild anvelopa de vara transformata anvelopa iarna

Conform legii incepand cu 1 noiembrie 2011 anvelopele de iarna si anvelopele all season vor deveni obligatorii. Unii conducatori auto nu au bani pentru a cumpara anvelope premium si se orienteaza catre anvelope low buget sau anvelope second hand. Ultimul segment este cel vizat de catre romanii „ingeniosi” care sunt capabili sa induca in eroare oameni, legi si tehnologii. Pentru a va pacali au aparut abtibilduri care sa “transforme” o anvelope de vara intr-o anvelopa de iarna, solutie ce pare a starni interesul conducatorilor auto care nu au un buget ridicat.

Conform unui anunt ce apare pe un site de licitatii, cu doar un leu bucata puteti achizitiona cate un abtibild din cauciucuri vulcanizabile la cald pe peretele anvelopelor care sa le transforme in anvelope de iarna. Abtibildurile au un munte stilizat in care a fost desenat un fulg de zapada, binecunoscutul simbol pentru cauciucurile de iarna. Legea in vigoare reglementeaza ca utilizarea unor anvelope de iarna sau anvelope all season in anotimpul rece pe care sa se specifice prezenta acestor inscriptii pe anvelopa pentru a evita amenda aferenta.

In prezent anuntul a fost elimitat de pe portal, dar nu inseamna ca nu au exista si cumparaturi. Anvelope.ro va recomanda sa nu va lasati pacaliti de astfel de metode ilegale prin care sa “transformati” o anvelopa de vara intr-o anvelopa de iarna. Va reamintim ca o anvelopa se diferentiaza prin compozitia cauciucului, inscriptiile de pe flancul acestuia, cat si prin profil. Tineti cont ca o anvelopa de iarna este superioara ca si performanta unei anvelope de vara la temperaturi de sub 7 grade Celsius.

abtibild anvelopa de vara transformata anvelopa iarna

1 Comentariu

  • Bogdan
    Posted 13/05/2016 at 05:19

    As mai adauga si aptul ca se mai fac modificari si la DOT. Nu stiu exact pricedeul, insa acea zona cu Dot are Restantata, nu are un aspect perfect…

Lasa un comentariu

0/5