Skip to content Skip to footer

Aliniere roti – De ce sa te preocupe asta?

Suntem cu totii dornici sa cheltuim cat mai putin posibil pe anvelopele noastre, dar fiind „extra“ zgarciti poate fi o falsa economie. Este oare alinierea rotilor un plus care poate maximiza valoarea cheltuielilor dvs.?

Fara indoiala, raspunsul este da!

Exista cel putin patru motive mari pentru a beneficia de acest mic plus:
Aceasta ajuta la asigurarea benzii de rulare a anvelopelor, si astfel prelungirea duratei de viata a anvelopei.
Reduce uzura neuniforma a pieselor auto, astfel contribuind la reducerea reparatiilor costisitoare
Imbunatateste manevrabilitatea vehiculului
(Cel mai important din toate avantajele) Minimizeaza consumul de combustibil

Ce este alinierea rotilor?
Este o ajustare a pieselor de suspensie ale vehiculului dumneavoastra. Ele trebuie sa fie pe deplin aliniate, conform specificatiei producatorului.

Cand trebuie sa aliniate rotile?
Stii ca ai nevoie ca rotile sa fie aliniate atunci cand autovehiculul “trage” intr-o parte sau alta, atunci cand calatoresti intr-un drum drept. Lovirea brusca de o groapa sau bordora poate scoate din alinierea rotilor. De asemenea, ar trebui sa faceti intotdeauna alinierea rotilor atunci cand faceti o achizitie noua de o noua anvelopa. Va recomandam sa faceti alinierea rotilor cel putin o data pe an, indiferent daca ati facut o achizitie de noi anvelope sau nu.

Oare rotile nu sunt aliniate standard?
Alinierea rotilor nu este standard cu achizitia de anvelope. Cu toate acestea, echilibrarea anvelopelor vine ca standard. Echilibrare rotilor este o operatiune diferita, care asigura buna functionare a anvelopelor fara vibratii.

Cat timp ia alinierea rotilor?
De obicei dureaza aproximativ 30 de minute pentru a efectua alinierea rotilor. Va puteti bucura de o ceasca de cafea in timp ce asteptati.

Aliniere roti pe un Ford Focus 3

Lasa un comentariu

0/5